-
[unable to retrieve full-text content]
عملیات تجسس و انتقال پیکرهای مسافران هواپیمای تهران – یاسوج در حالی از صبح امروز آغاز شده که چهار روز از حادثه سقوط ATR72 میگذرد و همچنان شرایط جوی مانع از انتقال پیکرها توسط بالگرد به پایین کوه شده است.
محسن مهرعلیزاده استاندار اصفهان در ساعت 12:03 با اعلام اینکه پیکرها با کول کردن به سمت سی سخت منتقل میشوند، اظهار کرد: تا این لحظه 32 پیکر پیدا شده است و باید این پیکرها از طرف سی سخت یا با کوله یا به صورت کول کردن جا به جا شوند.
وی گفت: امروز قلهها پوشیده از ابر و مه است و تیغههای کوه از سمت اصفهان کمی سخت هستند، اما از طرف سی سخت کوه هموارتر هست. امروز 70 نفر نیرو جایگزین نیروهای شامگاه گذشته میشوند تا عملیات سرعت بهتری پیدا کند.
شهرام کوسه غراوی در حاشیه جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه کمیسیون عمران با عباس آخوندی، گفت: وزیر راه در جلسه کمیسیون عمران درباره دلایل سقوط هواپیما توضیحاتی ارائه داد.
عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به جلسه صبح امروز کمیسیون متبوعش با وزیر راه و شهرسازی، گفت: در این جلسه صرفا به تشریح علل و عوامل سقوط هواپیمای تهران – یاسوج پرداخته شد.
11:36 *** شاهرخ کناری سرپرست فرمانداری بویراحمد در ساعت از برگزاری مراسم بزرگداشت جانباختگان هواپیمای پرواز تهران -یاسوج خبر داد و گفت: مراسم بزرگداشت جانباختگان هواپیمای مسافربری فردا پنجشنبه ساعت 10 تا 12 ظهر در مصلی امام خمینی(ره) یاسوج برگزار میشود.
11:35*** احد وظیفه مدیر کل پیشبینی و هشدارسریع سازمان هواشناسی با اشاره به وضعیت جوی محدوده هواپیمای سقوط کرده تهران – یاسوج گفت: هماکنون شاهد بارش خفیف برف و باران در ارتفاعات دنا هستیم. جنوب منطقه بارش نداشته اما از عرضهای شمالیتر بارش هایی گزارش شده است.
وی اظهار کرد: در ساعات آینده، این منطقه درگیر باران در پاییندست میشود و به دلیل کاهش دما در بالادست شاهد برف در ارتفاعات خواهیم بود.
به گفته وی در منطقه دنا از نیمه امشب تا قبل از ظهر فردا (3 اسفندماه) فعالیت سامانه بارشی افت میکند.
11:27 *** کامروز امینی مدیرکل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: تعیین علت مرگ برای همه پیکرهای جانباختگان سانحه هوایی صورت میگیرد.
امیر سرتیپ نعمتی، جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش در ساعت 11:10 در مورد جزئیات انتقال پیکرها گفت: پیکرهایی که امکان انتقال آنها به صورت محمول و کولهای وجود دارد توسط تکاوران ویژه امدادی در حال انتقال به سمت پایین است و تقریبا یک ساعت پیش این افراد به سمت منطقه عمومی سی سخت حرکت کردند و از آنجا این پیکرها به فرودگاه یاسوج منتقل میشود.
11:08*** شاهین فتحی معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز گفت: تیم هایی که شب گذشته در منطقه بودند در حال جمعآوری اجساد هستند و 40 نفر دیگر هم اعزام شدهاند و به این افراد ملحق میشوند.
11:00*** سید علی وفایی مقدم مدیرکل مدیریت بحران کهگیلویه و بویر احمد اعلام کرد: احتمال موکول شدن عملیات انتقال اجساد سانحه هوایی به روزهای بعد وجود دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استان کهگیلویه و بویر احمد گفت: این احتمال وجود دارد که در صورت بدتر شدن وضعیت هوا انتقال اجساد سانحه هوایی به روزهای بعد هم موکول شود.
10:57 *** امیر شرفی معاون عملیات نیروی زمینی ارتش در ساعت 10:57 گفت: در تلاش هستیم که پیکر 7 نفر از جانباختگان را از بخش سی سخت به پایین منتقل کنیم.
10:55 *** کبادی مسئول تیم اعزامی هلال احمر نیز در مورد آخرین اقدامات برای جست و جو و انتقال پیکرهای جانباختگان حادثه سقوط هواپیمای تهران-یاسوج اظهار کرد: از صبح امروز 40 نفر از نیروهای تخصصی شامل کوهنوردان و هیمالیا نوردان و تیم های واکنش سریع در قالب هشت تیم به محل رفتند و در طول مسیر دو دره و دو یخچال خطرناک وجود دارد.
وی افزود: تیم دیگری هم که در ارتفاعات مستقر شده بود کار جمعآوری پیکرها را انجام میدهد و قرار است انتقال پیکیرها از مسیر سی سخت توسط تیمی که بامداد امروز اعزام شده انجام شود.
مسئول تیم اعزامی هلال احمر ادامه داد: شرایط جوی بسیار دشوار است و شب گذشته تیمهای عملیاتی شرایط بسیار سختی را پشت سر گذاشتند و امیدواریم که در ادامه عملیات به نحو احسن انجام شود.
وی در مورد اینکه آیا امکان انتقال 7 پیکیر وجود دارد، گفت: شدت حادثه به حدی است که امکان اعلام دقیق تعداد پیکرها وجود ندارد. این پیکرها در شرایط خاصی داخل کاور گذاشته میشود و مشخص نیست که این پیکرها چه تعداد است ولی تیم ها با تمام توان از زیر برف و لاشه هواپیما این پیکرها را خارج میکنند.
10:50 *** اسماعیل نجار رییس سارمان مدیریت بحران کشور از انتقال پیکر جانباختگان سقوط هواپیما به یاسوج خبر داد.
وی با اشاره به ادامه عملیات جستجوی پیکر مسافران حادثه سقوط هواپیمای تهران- یاسوج گفت: با توجه به شرایط جوی و عدم امکان پرواز بالگرد به نظر میرسد مسیر انتقال پیکرها از طریق یاسوج و منطقه سی سخت بهتر باشد.
10:25 *** شاهین فتحی معاون عملیات سازمان امداد و نجات هلال احمر عنوان کرد که 80 امدادگر به سمت محل سقوط هواپیما حرکت کردهاند و با توجه به شرایط سخت جوی مشخص نیست چه زمانی میتوان پیکرهای مسافران هواپیمای تهران- یاسوج را به پایین منتقل کرد.
10:12*** داریوش کریمی معاون امداد و نجات هلال احمر استان اصفهان با اشاره به اینکه اجساد نفر به نفر قربانیان سانحه هوایی به یاسوج منتقل میشود، روز چهارم عملیات انتقال اجساد هواپیمای سانحه دیده آغاز شده است. هم اینک هوا در منطقه روستای بیده نزدیک ترین محل به منطقه سانحه هوایی هواپیمای مسیر تهران – یاسوج ابری است و محل سانحه هوایی پوشیده از مه است.
وی گفت: اگر امکان داشته باشد نیروها کارگاهی را ایجاد کنند و اجساد به بالای قله انتقال داده شوند. تیم هایی که از استان های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، فارس، لرستان و کهگیلویه و بویر احمد حضور دارند از منطقه سی سخت یاسوج اقدام به صعود میکنند و اجساد را به صورت نفر به نفر به پایین و به یاسوج انتقال دهند.
10:09 *** تیمهای امدادگر برای یافتن اجساد حادثه سقوط هواپیمای تهران-یاسوج چهارمین روز عملیات جست و جو را آغاز کردهاند. 24 نفر از تیمهای تخصصی هلال احمر شب گذشته در محل کشف لاشه هواپیما اسکان یافتند تا امروز عملیات را آغاز کنند.
مجتبی خالدی سخنگوی اورژانس کشور با اشاره به دمای هوای آن منطقه اظهار کرد: کوهنوردان شب گذشته در دمای منفی 30 درجه حضور داشتند و برودت هوای امروز در ارتفاعات باعث کندی عملیات شده است. این شرایط ممکن باعث سرمازدگی تیم های امدادی شود که خطر آفرین است.
وی همچنین گفت: سازمان اورژانس کشور در منطقه عملیات یک فروند بالگرد و 10 آمبولانس به منظور پشتیبانی درمانی تیم های امدادی مستقر کرده است.
9:46*** مدیرکل پزشکی قانونی استان اعلام کرد که نمونه گیری ژنتیک از 53 خانواده جانباختگان سقوط هواپیمای تهران – یاسوج انجام میشود.
کامروز امینی گفت: 40 کارشناس ماهر پزشکی قانونی استان آماده آغاز کار احراز هویت جانباختگان هستند.
ادامه دارد…
منبع : ایسنا
مریخنورد “فرصت” (Opportunity) ناسا در حالی که برای تنها 90 روز مریخی کاوش طراحی شده بود، 5 هزارمین روز زندگی خود را در سیاره سرخ پشت سر گذاشت.
کاوشگر “فرصت” با وجود اینکه قرار بود فقط 90 روز مریخی در مریخ به کاوش بپردازد، به تازگی 5 هزارمین روز خود را در این سیاره تجربه کرد.
کاوشگر “فرصت” ناسا 5 هزارمین روز خود را در مریخ گذراند. در حالی که این موضوع به خودی خود شاهکار است، هنگامی که در نظر داشته باشید که تنها برای 90 روز مریخی کاوش برنامهریزی شده بود و حالا سالهاست که فعالیت میکند، حتی بیشتر چشمگیر خواهد بود.
“فرصت” در حالی به 5 هزارمین روز مریخی(sol) خود رسیده است که روز مریخی حدود 40 دقیقه طولانیتر از روز زمینی است.
هر دو کاوشگر “فرصت” و “روح” (Spirit) در سال 2003 به سمت مریخ پرتاب شدند و در ژانویه سال 2004 بر دو قسمت مختلف این سیاره فرود آمدند.
انتظار نمیرفت که این دو کاوشگر از زمستان سخت مریخ که دو برابر زمستان زمین طول میکشد، جان سالم به در ببرند، اما تیم ناسا کشف کرد که هدایت آنها به سمت شمال و به سمت خورشید برای گذراندن آنها از یک زمستان سخت کافی است.
علاوه بر این، اطمینان از اینکه این کاوشگرها در هر زمستان در قطبهای شمالی به سر میبرند، به حفظ آنها کمک میکند تا سالها بیشتر از چیزی که قرار بود، فعالیت کنند.
وزن هر یک از این کاوشگرها حدود 180 کیلوگرم بود.
یکی از اهداف اصلی این دو مریخنورد تحلیل طیف وسیعی از خاک و سنگها جهت مشخص کردن آثار قدیمی وجود آب در مریخ بود.
آزمایشگاه پیشرانش جت واقع درموسسه فناوری کالیفرنیا در پاسادینا کنترل و هدایت ماموریت اکتشافی این مریخنورد را بر عهده دارد.
مریخنورد اکتشافی “فرصت” چند هفته بعد از فرود دوقلوی خود “روح” در مریخ فرود آمد. اگرچه ماموریت این کاوشگر در آغاز برای 90 روز مریخی و پیمودن حدود 600 متر برنامهریزی شده بود، اما پس از 11 سال از زمان فرود در منطقهای موسوم به “فلات نیمروز” این کاوشگر هنوز هم فعالانه به اکتشاف در سیاره سرخ میپردازد.
این مریخنورد از سال 2011 در لبه غربی “دهانه ایندیور” در حال کاوش است. در طی 14 سال ماموریت در سیاره سرخ، این کاوشگر به شواهد ارزشمندی از گذشته باستانی مریخ و اینکه این سیاره زمانی مرطوب بوده، دست یافته است.
“فرصت” که در اواسط سال 2013 از بخش پایین “دهانه ایندیور” موسوم به “بوتانی بای” عبور کرده است، با پیمودن ارتفاعی در حدود 135 متر به بلندی “کیپ تریبیولیشن” رسیده است.
مریخنورد “روح” در سال 2010 در خاک مریخ گیر افتاد و خاک این سیاره مانع از جهتگیری مناسب صفحات خورشیدی به سمت خورشید شد و توان الکتریکی آن از بین رفت و از کار افتاد.
ناسا در نهایت تصمیم گرفت تا آن را رها کند و تمام ارتباطات را با آن در سال 2011 متوقف کرد.
اما “فرصت” با وجود اینکه طی این سالها چند آسیب جزئی دیده است، همچنان در حال فعالیت است و اکنون بیش از 45 کیلومتر پیموده و 225 هزار تصویر به زمین فرستاده است. این بیشترین مسافتی است که یک وسیله در خارج زمین پیموده است.
بدین ترتیب “فرصت” توانسته است رکورد جهانی طی مسیر در خارج از زمین که در سال 1973 توسط ماهنورد “لونوخود 2” اتحاد جماهیر شوروی با طی 39 کیلومتر ثبت شده است را بشکند.
کاوشگر “فرصت” به دانشمندان کمک کرد تا کشف کنند که سطوح و آبهای زیرزمینی احتمالا در مریخ وجود دارد.
“جان کالاس”، مدیر پروژه “فرصت” در بیانیهای گفت: پنج هزار روز مریخی، بعد از شروع ماموریت 90 روزه، این کاوشگر شگفتانگیز هنوز هم در حال مخابره شگفتیهای جدیدی از روی مریخ است.
منابع : ایسنا و اسپیس
به گزارش پزشکین به نقل از بانوی شهر؛ حمام دادن و شستن پا در چای میتواند عرق و بوی بد پا را برطرف کند. بسیاری از افراد این روش را امتحان کردهاند و توانستهاند از این طریق مشکل خود را برطرف نمایند. چای یکی از رایجترین درمانهای خانگی است. آیا تا به حال تأثیر این داروی خانگی را با چشمان خود دیدهاید؟
فرایند رفع بوی بد با شستن در چای بدین صورت است که تانینهای موجود در چای، بافت پاها را خشک، فشرده و کوچک کرده و در نتیجه باعث از بین رفتن تعریق و بوی بد پا میشوند. تانینها را آسترینجنت (astringent) نیز میگویند. آسترینجنتها گروهی از عناصری هستند که باعث فشرده شدن و انقباض بافتهای بدن میشوند و در نتیجه ترشحات را خشک میکنند.
هنگام نوشیدن چای میتوان تأثیر تانینها را که باعث خشکی دهان میشوند، احساس کرد. به همین ترتیب، وقتی پا را در چای فرو میبرید، غدد تعریق منقبض و فشرده شده و در نتیجه از میزان تعریقات پا کاسته میشود.
بسته به میزان عرق و بوی بد پا، مدت زمان فرو بردن پا در چای را باید تنظیم کرد. هرچه پای شما بیشتر عرق کند و بیشتر بو بدهد، زمان شستشو را باید افزایش داد. هر بار شستشو و حمام پا باید حداقل یکساعت به طول بیانجامد تا بتوان شاهد تأثیرات آن بود. در تحقیقی که برای آزمایش اثرگذاری این روش درمانی انجام شد، فرد شرکت کننده در مطالعه، هر بار پاهای خود را در چای سیاه میشست.
در مرحله اول، این روش با تاثیر چندانی همراه نبود. اثر خشکی، که در صورت استفاده از هیدروکسید آلومنیوم بوجود میآید، در این مرحله نامشهود بود. در کمال تعجّب، حتّی بعد از 20 دقیقه نشستن در حمام چای، هیچ احساسی در فرد بوجود نیامد. پا نه کمتر عرق کرد و نه خشک تر شد. نتیجه تحقیق این شد که شستن پا در چای زمانی مؤثر است که میزان تعریق پا کم باشد.
با این وجود، مطالعات دیگر که روی این موضوع انجام گرفتند، نشان دادند که تانینها میتوانند سطح پوست را تغییر داده و مجاری عرق را به حداقل برسانند و در نتیجه تعریق پا را کاهش دهند.
تحقیقی دیگر نشان داد که حمام پا در محلول گرم چای سبز هر روز به مدت 20 دقیقه، علائم کلی عفونتهای پا را بهبود بخشیده و تعریق و بوی بد پا را به میزان قابل توجهی برطرف میکند.
وقتی پاهای شما بینهایت عرق کرده و بو میدهند، ممکن است لازم باشد از یک آسترینجت قویتر استفاده کنید. به این دلیل که تهیه چند لیتر چای و همچنین، شستن پاها در آن به مدت نیم ساعت بسیار زمان بر و خارج از حوصله شماست. مطالعات نشان دادهاند که هرچه غلظت چای در محلول بیشتر باشد، اثرگذاری آن نیز بیشتر است و نتایج بهتری عاید شما خواهد شد.
کلرید آلومنیوم یک آسترینجنت جایگزین است که درمان قویتری برای درمان بو و عرق پا است. مطالعات همچنین نشان دادهاند که کلرید آلومنیوم به طور کامل عفونت پای ورزشکار را درمان میکند.
اگر از بوی بد پا یا عفونت رنج میبرید، فرو بردن پا در محلول چای میتواند یک درمان بالقوه، و یک روش طبیعی برای رفع مشکل باشد. با این وجود، اگر این روش مؤثر واقع نشد، با پزشک خود مشورت کرده تا در صورت صلاحدید، کلرید آلومنیوم را همراه با دیگر داروها برای شما تجویز کند.
به گزارش پزشکین به نقل از بانوی شهر؛ حمام دادن و شستن پا در چای میتواند عرق و بوی بد پا را برطرف کند. بسیاری از افراد این روش را امتحان کردهاند و توانستهاند از این طریق مشکل خود را برطرف نمایند. چای یکی از رایجترین درمانهای خانگی است. آیا تا به حال تأثیر این داروی خانگی را با چشمان خود دیدهاید؟
فرایند رفع بوی بد با شستن در چای بدین صورت است که تانینهای موجود در چای، بافت پاها را خشک، فشرده و کوچک کرده و در نتیجه باعث از بین رفتن تعریق و بوی بد پا میشوند. تانینها را آسترینجنت (astringent) نیز میگویند. آسترینجنتها گروهی از عناصری هستند که باعث فشرده شدن و انقباض بافتهای بدن میشوند و در نتیجه ترشحات را خشک میکنند.
هنگام نوشیدن چای میتوان تأثیر تانینها را که باعث خشکی دهان میشوند، احساس کرد. به همین ترتیب، وقتی پا را در چای فرو میبرید، غدد تعریق منقبض و فشرده شده و در نتیجه از میزان تعریقات پا کاسته میشود.
بسته به میزان عرق و بوی بد پا، مدت زمان فرو بردن پا در چای را باید تنظیم کرد. هرچه پای شما بیشتر عرق کند و بیشتر بو بدهد، زمان شستشو را باید افزایش داد. هر بار شستشو و حمام پا باید حداقل یکساعت به طول بیانجامد تا بتوان شاهد تأثیرات آن بود. در تحقیقی که برای آزمایش اثرگذاری این روش درمانی انجام شد، فرد شرکت کننده در مطالعه، هر بار پاهای خود را در چای سیاه میشست.
در مرحله اول، این روش با تاثیر چندانی همراه نبود. اثر خشکی، که در صورت استفاده از هیدروکسید آلومنیوم بوجود میآید، در این مرحله نامشهود بود. در کمال تعجّب، حتّی بعد از 20 دقیقه نشستن در حمام چای، هیچ احساسی در فرد بوجود نیامد. پا نه کمتر عرق کرد و نه خشک تر شد. نتیجه تحقیق این شد که شستن پا در چای زمانی مؤثر است که میزان تعریق پا کم باشد.
با این وجود، مطالعات دیگر که روی این موضوع انجام گرفتند، نشان دادند که تانینها میتوانند سطح پوست را تغییر داده و مجاری عرق را به حداقل برسانند و در نتیجه تعریق پا را کاهش دهند.
تحقیقی دیگر نشان داد که حمام پا در محلول گرم چای سبز هر روز به مدت 20 دقیقه، علائم کلی عفونتهای پا را بهبود بخشیده و تعریق و بوی بد پا را به میزان قابل توجهی برطرف میکند.
وقتی پاهای شما بینهایت عرق کرده و بو میدهند، ممکن است لازم باشد از یک آسترینجت قویتر استفاده کنید. به این دلیل که تهیه چند لیتر چای و همچنین، شستن پاها در آن به مدت نیم ساعت بسیار زمان بر و خارج از حوصله شماست. مطالعات نشان دادهاند که هرچه غلظت چای در محلول بیشتر باشد، اثرگذاری آن نیز بیشتر است و نتایج بهتری عاید شما خواهد شد.
کلرید آلومنیوم یک آسترینجنت جایگزین است که درمان قویتری برای درمان بو و عرق پا است. مطالعات همچنین نشان دادهاند که کلرید آلومنیوم به طور کامل عفونت پای ورزشکار را درمان میکند.
اگر از بوی بد پا یا عفونت رنج میبرید، فرو بردن پا در محلول چای میتواند یک درمان بالقوه، و یک روش طبیعی برای رفع مشکل باشد. با این وجود، اگر این روش مؤثر واقع نشد، با پزشک خود مشورت کرده تا در صورت صلاحدید، کلرید آلومنیوم را همراه با دیگر داروها برای شما تجویز کند.